Witaj w sklepie Cukierniczyraj.pl - Akcesoria cukiernicze od A do Z

Krem maślany (buttercream mix) w proszkuModel: [710-112]

Wilton
Cena: 21,00 zł
Na magazynie: Ograniczona liczba sztuk

Opis produktu:

Maślany krem w proszku renomowanej, amerykańskiej firmy Wilton.

Krem na wspaniały smak i wyśmienitą konsystencję. Wystarczy do pokrycia dwupoziomowego tortu o średnicy 20 cm.

Do przygotowania kremu maślanego potrzebne będą:

- paczka mieszanki

- 6 łyżek miękkiego masła lub margaryny (dla uzyskania idealnie białego koloru można użyć białego tłuszczu roślinnego)

- 3 łyżki mleka, wody lub ¼ szklanki kremówki

Aby otrzymać krem o średniej konsystencji – idealny do wykończeń i kwiatów - należy:

- zmieszać elektrycznym mikserem tłuszcz z mieszanką do uzyskania jednolitej masy

- dodać mleko, wodę lub śmietankę i dalej ubijać aż do momentu jak masa stanie się lekka i puszysta.

Aby uzyskać rzadką konsystencję, idealną do obkładania ciasta, należy dodać 1 dodatkową łyżkę mleka lub wody.

Barwienie: - barwnik dodajemy do masy przy pomocy wykałaczki, zmieniając ją przy każdym kolejnym nabieraniu - rekomendujemy dodanie możliwie najmniejszej ilości barwnika potrzebnej do uzyskania pożądanego koloru - dodanie większej ilości barwnika nie wpływa znacząco na intensywność koloru

- należy dokładnie dobrać ilość potrzebnej masy – przygotowanie dodatkowej porcji masy w identycznym kolorze może być trudne.

Masę można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni.

Przed użyciem należy krem zmieszać.

Waga netto: 397 g.

Skład: cukier, skrobia kukurydziana, częściowo uwodorniony olej sojowy, stały syrop kukurydziany, kazeinian sodu (mleko), mono- i diglicerydy, dwutlenek tytanu, naturalne i sztuczne aromaty.




Recenzje

Obecnie nie ma recenzji o produktach.