Witaj w sklepie Cukierniczyraj.pl - Akcesoria cukiernicze od A do Z

ecru 35 g

Cena: 9,00 zł 6,16 zł
Na magazynie: Ograniczona liczba sztuk

Opis produktu:

Kolor barwnika może nieznacznie różnić się od prezentowanego na zdjęciu.

Łatwe w aplikacji barwniki spożywcze w żelu, dzięki dużej mocy barwnej, pozwalają uzyskać intensywne i żywe kolory nawet w małych aplikacjach. Żel równomiernie wrabia się w masę, nie wprowadzając dodatkowo wody. Dlatego nadaje się do wszystkich zastosowań, również barwienia lukrów, polew i marcepanu.

Do zabarwienia 1 kg masy wystarczy 1 - 3 g barwnika spożywczego.

 

 

Zastosowanie:
Główne przeznaczenie: marcepan, masy cukrowe i solne, Śmietana (w tym kremy niskotłuszczowe), karmelki, lukry, styl angielski.
Ponadto: aplikacje wodnorozpuszczalne - ciasta, dżemy, galaretki, lody, napoje i alkohole.

Zalety barwników w Żelu:

  1. Łatwość wrabiania w masy cukiernicze dzięki niskiej zawartości wody,
  2. Postać pasty ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania barwnika,
  3. Duża wydajność z 20 gramowego słoiczka dzięki podwyższonej koncentracji barwników,
  4. Uniwersalne i łatwe stosowane, doskonałe dla pojedynczych tortów i dekoracji, oraz klientów prywatnych, pracujących dodatkowo w domu,
  5. Bogata oferta 22 kolorów podstawowych, plus możliwość dowolnego ich łączenia.

Dozowanie:
Zaczynać dozowanie od jak najmniejszej ilości barwnika. Powoli zwiększając dozy do uzyskania pożądanego koloru, a warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.
Przyjmujemy dozowanie barwników tradycyjnych w Żelu na poziomie 1-3 grama na 1 kilogram masy. Dla uzyskania delikatnych odcieni wystarczą mniejsze dozy (nawet od 0,1g/kg), dla silniejszych wybarwień można dodać więcej barwnika (do 20 g/kg). W przypadku przedozowania, barwnik może migrować oraz upłynnić marcepan i masę cukrową.

Barwniki w żelu można z sobą mieszać.

 

CENA DOT. 1SZTUKI

 

 




Recenzje

Obecnie nie ma recenzji o produktach.