Witaj w sklepie Cukierniczyraj.pl - Akcesoria cukiernicze od A do Z

CYFRY I ZNAKI INTERPUNKCYJNE

Cena: 38,00 zł
Na magazynie: Ograniczona liczba sztuk

Opis produktu:

Nowy wymiar pieczenia

Elastyczne formy do pieczenia ułatwiają wyjmowanie gotowych wypieków.

Silikonowy materiał jest odporny na od –25ºC do 220 ºC. Upieczone potrawy nieprzystają do dna i ścianek formy. Spód wypieków trudno ulega przypaleniu. Elastyczne i łatwe do przechowywania i transportu. Po zgięciu lub zwinięciu zawsze wracają do swojego pierwotnego kształtu.
Zastosowanie:
• w piekarnikach gazowych i elektrycznych w temp do 220ºC 
• w lodówce (galarety, budynie, serniki)
• w zamrażarce ( lody, sorbety, desery mrożone)
Porady dla użytkowników:
• Formy silikonowe są giętkie, więc podczas przenoszenia formy łatwo można wylać zawartość. Dlatego należy pustą formę przed napełnieniem ułożyć na desce lub blaszce i na niej przenosić.
• Jeżeli przyrządzamy desery mrożone formę należy przepłukać zimną wodą.
• Jeżeli potrawy pieczone mają małą zawartość tłuszczu, formę możemy lekko posmarować tłuszczem.
• Upieczone potrawy należy pozostawić w formie do wystygnięcia  przez ok. 5-10 minut.  Wtedy potrawa da się łatwo i w całości wyjąć z formy.
• Jeżeli  w czasie pieczenie ciasto przystało do formy, to należy przed następnym użyciem przesmarować ją tłuszczem: dzięki temu odzyska swoją właściwość i potrawy nie będą do niej przystawać
• Formy silikonowe łatwo wchłaniają tłuszcz, co zapobiega przystawaniu dań do ścianek formy. Jednak  ta właściwość powoduje, że nawet umyta  forma może sprawiać wrażenie lekko tłustej. Wówczas zalecamy dokładnie umycie jej w zmywarce.

wymiary: 33X22 CM




Recenzje

Obecnie nie ma recenzji o produktach.